EXPLANIMATION

Explanimation1.JPG

Explanimation, ofwel in het Nederlands; Uitleg animatie. Vrijwel iedereen heeft er, bewust of onbewust, wel eens één bekeken of voorbij zien komen. Als je nu geen idee hebt waar dit over gaat, geen zorgen, je bent niet de enige.

Niemand heeft zin om lange stukken tekst te lezen over hoe een product, dienstverlening of een idee nou eigenlijk in elkaar steekt. In dit geval is een animatie een ideale uitgang.

 

Een explanimation is één van de meest effectieve en laagdrempelige marketing methodes om klanten een complex product of dienstverlening op een eenvoudige en informerende manier voor te leggen. Door middel van bewegende illustraties wordt deze complexe materie begrijpelijk.

Kwaliteitsapp 3.jpg
Explanimation2.JPG

Om er extra kracht bij te zetten wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een stemacteur. Door een voice-over stem toe te voegen wordt de animatie naast visueel ook auditief opgenomen. Dit zal het effect van de animatie, op de kijker, versterken.

We kennen het allemaal. Je komt een video tegen op social media, klikt erop en al na 10 seconden ben je weer terug op je nieuwsoverzicht omdat de video niet boeiend genoeg was.

Daarom is het belangrijk om in de eerste seconden de kijker meteen te kunnen pakken.

 

Veel bewegende beelden met overgangen die de shots in elkaar doen overlopen zal de kijker langer kunnen boeien. Voor een explanimation is dit niet altijd verstandig. Je wil namelijk een boodschap overbrengen die nu lastiger te volgen is. Daarom is het belangrijk goed over de boodschap na te denken. Wat wil je precies overbrengen?

Explanimation3.JPG
09339 Techniekpact Twente-Nabewerkt.00_0

Een ideale lengte voor een explanimation bestaat dan ook niet. Het is geweldig als jouw boodschap in 30 seconden verteld kan worden. Wanneer jouw boodschap complexer is, kan een animatie van 2 minuten net zo goed zijn. Het draait er allemaal om dat de kijker de boodschap begrijpt.

Wil je meer weten of wij iets voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op of kom eens langs om de mogelijkheden te bespreken.

339240-PB1DMK-330.jpg

VOORBEELD EXPLANIMATION

Code Oranje Kwaliteitsapp